dinsdag 17 maart 2009

Gegratineerde vis...

Omdat ik even een kleine creatieve dip heb, heb ik voor jullie weer een lekker receptje. Dit keer van AH.nl. Ik heb dit een paar weken geleden gemaakt en het was erguhh lekker en makkelijk te bereiden!! Alles was nu ook goed gegaan, geen spetters door de keuken net als bij de soep :).
Ingrediƫnten:
2 bosuitjes (zak a 3 stuks),1 schaaltje gerookte zalmblokjes (100 g), 200 ml room geslagen (23% vet spuitbus a 250 ml), 500 g pangasiusfilet (diepvries, zak a 750 g), 2 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), 450 g krieltjes klein (zak a 500 g), 50 g geraspte kaas belegen (zakje a 175 g).

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bosui in ringen. Meng in een kom de zalmblokjes met de room en bosui en schenk het mengsel in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de pangasiusfilet met zout en peper en leg in de room. Verdeel de krieltjes over de vis en strooi daarna de (fijngesneden) peterselie, de kaas en (naar smaak) de peper over de krieltjes. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 20 min. gaar en lichtbruin worden. Lekker met peultjes en sugar snaps met kruidenboter.

Smakelijk eten!!!

1 Comment:

mama said...

Dat klinkt lekker!!! x